Tuesday, 22 January 2013
Vinete cu cascaval
Reteta foarte buna de servit cu paine cu usturoi la cuptor si o salata verde cu un pic de otet balsamic.
Desi este un fel de musaca fara carne este foarte satioasa datorita vinetelor si mi se pare mai mult decat suficient pt o cina de vara. Eu am gatit-o iarna pt ca am gasit reteta intr-o carte de bucate si imi era extrem de pofta plus ca era parintii mei in vizita. Evident ca lui B. nu-i plac vinetele decat coapte facute salata asa ca mai fac reteta cand o am musafiri iubitori de vinete delicioase.
Poza nu e grozava pt ca mi-am adus aminte sa-i fac poza dupa ce mancasem :)
Desi pare o cantitate mica reteta este foarte satioasa si nu e nevoie de mai mult de 2 vinete pt 3 oameni.
Ingrediente:
2 vinete medii
Sos pt bolognese
Parmezan sau un cascaval tare si un pic sarat
Vinetele se taie felii rotunde de circa juma de cm grosime se presara cu un pic de sare si se lasa la scurscam jumatate de ora.
Se pune la incins un gratar.
Vinetele se sterg si se ung cu o pensula un pic de ulei. Se pun pe gratarul incins numai cat sa lase urme de arsura (ele se vor gati la cuptor).
Se ia un vas de yena si se pune o lingura de sos, un strat de vinete, o lingura de sos, cascaval ras, un strat de vinete...etc
Se rade cascaval muuuult deasupra si se baga la cuptor la 180 de grade circa 30 de minute.
Este delicioasa si rece
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment