Friday, 4 March 2011

Budinca de franzela cu branza de vaci (desert)

Budincuta asta am incercat-o pentru piticul meu, dar se pare ca a avut mai mare succes la adulti. E dulce si se poate servi ca si desert. A. e mare fan.

Ingrediente:
  • 150 gr. franzela (doar miezul!) Inseamna tot miezul de la 1 franzela si jumatate.
  • 300 ml lapte
  • 50 gr. faina (4 linguri cu varf)
  • 100 gr. unt
  • 250-300 gr. branza de vaci
  • 5 oua
  • 1/2 lingurita sare
  • 150 gr. zahar tos
  • esenta de rom
  • esenta de vanilie
  • 2 lingurite cu varf gem de ... ce aveti. Reteta spune ca de caise, dar eu nu am niciodata de asta in casa, asa ca pun de visine.
  • 1 lingurita gem de coji de portocale. Nici de asta nu am :))


Franzela se curata de miez si miezul, dupa ce a fost cantarit, se rupe bucatele mici (se faramiteaza). Apoi se inmoaie in tot laptele rece, pana cand il absoarbe.

Apoi se adauga galbenusurile, branza de vaci maruntita bine cu furculita, untul topit, faina, gemul, sarea, esenta de rom si se amestesca bine.

Albusurile se bat spuma, apoi se adauga tot zaharul tos si esenta de vanilie si se bate iar pana se intareste.

Albusurile se incorporeaza in compozitie usor, prin rasturnare.

Compozitia se rastoarna intr-o tava unsa bine cu margarina si tapetata cu faina.

Se coace 40 de minute la cuptor, la foc mediu (treapta 5). Nu se deschide cuptorul 20 de minute.






No comments:

Post a Comment