Eu sunt fana de ciorba.....supa.....supa crema....combinatii de genul asta.
Asa ca aveam de mult in plan o ciorbita, mai ales ca nu facusem de mult (luni de zile) si mai imi ramasese putina afumatura de la varza calita.
Asa ca am purces la treaba, care nu e deloc complicata, dar in schimb e a naibilor de gustoasa.
Ce am pus:
- 4-5 cartofi
- 1 telina maricica
- 1 ardei capia
- 2 morcovi maricei
- ceapa rosie
- afumatura dupa gust
- bulion
- sare, leustean
- vreo 3 litri de apa
Am taiat morcovii cubulete, la fel si ardeiul capia si ceapa rosie (nu intrebati de ce, dar nu gatesc cu ceapa alba...one of my weirdnesses), telina am dat-o pe razatoarea mare.
Le-am pus la calit cu foaaaaarte putin ulei (ciorbita asta e destul de grea, din cauza de afumatura & Co, nu mai avea rost sa o uleiesc si cu multa grasime extra) si am calit bine legumele, pana s-au muiat.
Am pus deasupra si afumatura si le-am lasat sa se cunoasca vreo 10 minutele....apoi am turnat apa rece si le-am lasat sa fiarba incetisor.
Cand legumele erau aproape fierte am adaugat si cartofii cubulete si am lasat inca vreo 10 min, cu oala acoperita cu juma de capac.
Spre final am dres de sare, am pus si cateva linguri de bulion (nu am avut rosii in bulion, sigur iesea mai buna).
Acum optional se putea si acri cu ceva bors bun, cu aroma de leustean....dar eu aveam alt gand murdar cu ea, asa ca am lasat ciorba dulce, doar ce era putin acrisoara de la rosii.
Daca doriti, fierbeti separat borsul, lasati-l sa dea cateva clocote si apoi acriti ciorba dupa gust.
Eu o visam sub forma de ciorba dulce cu salata de ceapa alaturi (stiti voi povestea: ceapa taiata solzisori, se freaca cu sare, olecuta de ulei si otet balsamic daca e, cu atat mai bine....si se mananca cu ce va place).
Asa ca asta am mancat: ciorba fierbinte, plina de legume aromate (good kids eat their veggies), cu salata de ceapa si un colt de paine proaspata si cu coaja crocanta.
PS: Reteta asta, din cauza salatei de ceapa, imi aduce aminte de Doice.
No comments:
Post a Comment