Wednesday, 16 March 2011

Mancare de varza Doice's way

Adicalea...ce........... numa' Gabi stie?
Si JE stie sa faca mancare de varza proaspata.

Cu alte cuvinte....am reusit in cele din urma sa gasesc varza adevarata care la noi se numeste "green cabbage" si a aparut in magazine acum o saptamana. "White cabbage" a fost in magazine toata iarna si e modelul de varza turceasca - frunze tari, lemnoase.

oricum....
Mare fericire pentru ca eu sunt o mare iubitoare de mncare de varza.
Am cumparat 2 verze (se ne ajunga) si m-am apucat de munca.

Ingrediente:
2 verze
un ardei gras verde (micut)
lamaie
bulion
ulei, sare, piper

Ca de obicei partea cea mai distractiva este cea in care trebui tocata varza. Acasa la mama aveam Borner :)
Aici am....cutit. Deci distractia a inceput si dupa circa o ora m-am declarat multumita pentru ca am invins varza. E adevarat ca am reusit sa umplu bucataria de varza dar...arta cere sacrificii.
Dupa tocat restul e usor. Am pus varza la calit in un pic de ulei si dupa ce a inceput sa se inmoaie am adaugat si ardeiul tocat marunt.
Se adauga un pic de apa, sare, piper si bulion si se lasa la fiert. Dupa ce s-a fiert se adauga zeama de lamaie pana se acreste dupa gust (noi mancam acru asa ca adaug zeama de la o lamaie).

Acasa as fi pus la final si un pic de verdeata tocata marunt (patrunjel si marar) dar aici nu am avut asa ca am mancat cu ardei iute si a fost delicios.

No comments:

Post a Comment