Friday, 4 March 2011

Mancare de vita cu ciuperci

Mancarica asta este una dintre preferatele noastre. E foarte usor de facut, insa dureaza mult. Trebuie gatita intr-o zi de weekend de catre membrii clasei muncitoare :)

Ingrediente:
  • 1 kg carne de vita sau vitel (eu cumpar muschiulet)
  • 750 gr. ciuperci (proaspete, nu-mi plac alea la conserva)
  • 1 ceapa maaare
  • bulion
  • sare
  • 1 legatura patrunjel
  • vreo 7 catei de usturoi
  • cine doreste poate pune si putin vin alb

Carnea de vita se spala si se taie cubulete. Eu le tai mai micute pentru ca asa imi place si pentru ca se fierb mai repede. Apoi se pune carnea la fiert. Dupa ce i-ati luat spuma, "uitati-o" pe foc vreo 5 ore. Ideea e sa se fiarba foooaaaarteee bine, pana cand se rupe imediat ce ai infipt furculita in ea. Nu e suficient doar sa intre furculita. Trebuie sa se topeasca in gura cand o mananci.

Dupa ce s-a fiert carnea, se taie ceapa cubulete, se caleste separat si se rastoarna in oala cu vita.

Intre timp ciupercile se spala bine si se curata. Apoi se taie bucati mai mari si se arunca in oala. Eu las si ciupercile sa fiarba destul de bine tocmai pentru ca le las bucati mai maricele.

Se adauga si usturoiul (il tai feliute mici) si sarea.

Dupa ce au fiert si ciupercile se pune bulionul (cam 3 linguri pun eu).

La final adaug patrunjelul tocat marunt.

Imi place sa las ceva "zeama" in mancarica, adica sa nu fierb toate in prea putina apa, pentru ca merge excelent servita cu un piure de cartofi ca garnitura.

Pofta buna!

No comments:

Post a Comment