Wednesday, 16 March 2011

Friptura de miel

M-am mutat in tara perfecta pentru una dintre placerile mele culinare cele mai mari: MIELUL
Aici gasesti miel tot anul, nu doar de Paste asa ca pot sa mananc friptura destul de des.
B nu este fan de miel asa ca am profitat de vizita parintilor mei ca sa fac reteta asta.
Este o reteta simpla dar de efect. Gustul mielului ramane pur si nealterat de prea multe mirodenii.
Partea mea preferata de la miel (ca si de la porc, de altfel) este ceafa pentru ca este amestecul perfect de carne si grasime care se topeste in cuptor fragezind perfect carnea.
Plimbandu-ma cu mama prin oras am gasit la o macelarie gat de miel feliat. Pentru mine friptura este perfecta daca e si un os de ros asa ca am hotarat ca e cazul sa cumparam vreo 2 kg de carne si circa 2 ore mai tarziu eram la masa.

Ingrediente:
carne de miel (pulpa, coaste, ceafa)
usturoi
cimbru
lamaie
sare, piper
















In primul rand trebuie aromata tava. Mai exact.... se presara in tava sare, piper si cimbru. Apoi se aseaza frumos fripturile si se presara pe deasupra sare, piper si cimbru. Apoi se taie o lamaie felii si se aseaza frumos intre bucatile de carne. Cu usturoiul se face la fel.
Se baga la cuptor (fara folie de aluminiu) si dupa cam o ora la 200 de grade se verifica cu furculita.
Am servit cu pure de cartofi si castraveti murati in otet.

No comments:

Post a Comment