Pana si senor Bila a venit mirat sa vada ce zgomot s-a auzit, cu fata lui afanisita "Vai, ce somn lung am dormit voinicii mei, de ce ma treziti tocmai acum?"
Asa ca am pus eu frumos mana pe matura, am strans ramasitele de farurie de pe jos si ma gandeam ca am spart ghinionul, asa ca de acum o sa gasim si bona, poate castigam si la Loto....si dupa aia m-am trezit din reverie. :))
Varza calita imi place....dar nu imi place sa o fac. De ce? Simplu, in primul rand nu imi place sa o toc, si in al doilea rand pentru ca de fiecare data cand o calesc, arunc cu ea in toate partile si fac dezastru all over. Deci varza calita = smotru extra pentru mandea.
Dar e buna, S. mananca asa ca....
Ce am pus:
- 1 varza si jumatate, din cele maricele. Romanian varza please, nu varza din aia din alte tari straine, cu foi groase si nervuri noduroase.
- Bulion, 2-3 linguri
- Ulei
- Sare, cimbru, piper nu am mai avut...
- 2 olteni bine afumati pt S. si coaste afumate pt mine.
Am tocat varza si am pus-o intr-un recipient incapator, am frecat-o cu sare.
Uleiul era pus la incins, asa ca am inceput sa pun din varza sarata
si sa amestec (aruncand si pe alaturi, asa cum numai eu pot sa fac). Dupa ce am indesat toata varza in oala am continuat sa o calesc si am pus separat la prajit, intr-o craticioara coastele de porc si carnaciorii.
Dupa ce s-au prajit si ele si au prins culoare, m-am intors sa vad ce facea verzisoara....care intre timp scazuse considerabil.
Am pus peste ea apa, bulion, sare, cimbru, am pus si afumatura, uleiul in care se calise for extra flavor si am dat totul la cuptor.
Veti zice ca am o usoara obsesie pentru a gati toata mancarea la cuptor...si poate ca aveti si dreptate. Avantajele sunt ca se face incet (I like slow cooking), pot sa mai am grija si de alte chestii prin casa fara sa vin sa dau mereu cu batul in oala....si se rumeneste cum ne place noua.
A scazut frumos si a fost foarte buna, carnita de pe coaste era frageda
si cadea de pe os....am papat azi cu mamaliguta calda.....cine are (voie) si cu ardei iute, asa sa manance.....la noi e casa spanzuratului, asa ca nu vorbim de funie. :(
Mi-ai facut o pofta de mor. Aici se gaseste numai varza din aia tare care se face scobitori cand o toci :(
ReplyDeleteAm incercat sa fac o varza calita dar a iesit atat de groaznica incat a trebuit s-o arunc.
Nu la tine era aluzia la varza noduroasa... :( ci la varza turceasca care se gaseste pe la noi prin supermarket-uri.....
ReplyDelete