Monday, 21 February 2011

Apple crumble - mere cu aluat sfaramicios

Aceasta reteta este pentru britanici cam cum este placinta de mere pentru noi.
Diferenta principala dintre cele doua retete este ca cea britanica este mai rapida. Aceasta reteta nu necesita foi asa ca timpul de preparare este de circa 20 de minute.


Ingrediente:
4 mere
200 grame unt/margarina
200 grame zahar
300 grame faina
un praf de scortisoara

Untul/margarina se amesteca cu faina. De preferinta se foloseste o furculita pentru ca aluatul este sfaramicios si cam greu de amestecat. Apoi se adauga si 150 de grame din zahar si se ameste ca in continuare. Eu am topit un pic untul si coca a iesit cam moale asa ca nu am putut sa o sfaram peste mere (am asezat-o cu lingurita). Teoretic
coca trebuia sa fie cam ca un fel de pesmet mai mare dar.....
Merele se curata si se taie in cubulete. Le asezam in vasul de yena si le presaram cu zahar si cu scortisoara.













Apoi luam coca si o faramitam sau o asezam peste mere.













Se baga la cuptorul incins la 180 de grade timp de 40 de minute.













Prajitura poate fi mancata fierbinte cu inghetata (asa cum este servita cel mai des la restaurant) sau rece cu un pic de zahar pudrat.

No comments:

Post a Comment