Cu intarziere si rusine in glas, postez asadar reteta de cartofi la cuptor, fara fotografiile care au disparut "misterios" de pe aparatul foto. Hmmmm.....
Ce am pus:
- 4 cartofi maricei (ar fi trebuit sa fie rosii ca aia nu se sfarama la fiert, dar nu am avut)
- 3 oua fierte
- telemea de oaie (cam 300 gr)
- cascaval (cam 150 gr). Aici recunosc ca a fost putin cam sarat totul, dar nu a fost cu suparare, ca noi mancam sarat. Ca idee pt viitor, in loc de cascaval voi pune mozzarela, pentru a ii da textura si elasticitate, dar fara sa fie prea sarat amestecul.
- Sos Bechamel
Long story short: cartofii se fierb in coaja, oaulele se fierb tari, cascavalul si branza se dau pe razatoarea mare, se face sosul Bechamel.
Cartofii fierti (eu nu i-am fiert de tot, special ca sa nu se sfarame, se vor mai gati si in cuptor) se decojesc si se taie felii groscioare, se decojesc cele 3 oua si se taie felii apoi se purcede la asamblare: putin sos pe fund, apoi un strat de cartofi, oua, amestecul de branzeturi, sos bechamel, din nou cartofi si tot asa.
Incercati sa le puneti destul de compacte, ca sa nu se trasnforme totul intr-un amestec ce va zbura din furculita. Nu va fie teama sa get your hands dirty...apasati putin peste ele (pana sa puneti sosul) :)
Ultimul strat sa fie de cartofi, peste care turnati sos, putin cascaval just for the looks si dati la cuptor.
La mine a stat 45 de min in cuptor la treapta 4-5. Va veti da seama cand s-a facut, pentru ca totul va fi rumen si aspectuos (si aici iar ma supar ca nu am dovezi sa va arat minunatia) :((
Nu serviti imediat pt ca totul este extreeeem de fierbinte (limba mea stie cel mai bine) . Lasati sa stea putin in cuptor, ca sa se imbibe bine cartofii in sos.
Este bun si rece si cald, poate fi mancat si ca fel principal (poate cu niste muraturi) sau langa o bucata de friptura.
Pont: nu va zgarciti cu sosul, care chiar daca are la baza faina prajita in unt nu este un sos greu. Este foarte bun sa uneasca toate ingredientele intre ele, cand e rece si taiati, sta dreapta ca o felie de tort.
No comments:
Post a Comment