Sunday, 20 February 2011

Budinca de dovlecel (pentru copii)

Budinca de dovlecel este mancarea preferata a baietelului meu. I-o servesc de la 1 an si nu se satura niciodata de ea.

Ingrediente:
  • 5 dovlecei potriviti sau 4 dovlecei mari
  • 1 ou
  • 1 lingurita faina
  • 30 gr unt
  • 50 gr cascaval
  • 4 lingurite cu varf de smantana

Dovleceii se spala si se curata de coaja, apoi se taie cubulete mici. Se pun la fiert 10 minute, dupa care se ia oala de pe foc si se pun la scurs intr-o sita cu gauri mari, precum cele de paste.


Se lasa la scurs cam 15 minute, suficient cat sa se raceasca putin dar nu de tot.

Apoi se rastoarna intr-un castron si se adauga untul, care se va topi usor daca dovleceii sunt calzi. Se adauga si galbenusul de ou, faina, cascavalul ras prin razatoarea cu gauri mici si in final smantana. Se amesteca toate bine.

Albusul de ou se bate spuma si se adauga la final amestecand usor prin rasturnare.

In compozitie NU se adauga nici un strop de sare si nici in apa in care fierbe dovlecelul initial! Casvavalul si smantana sareaza suficient. Orice firicel de sare va face mancarea sarata! (Am incercat eu).

Compozitia se desarta intr-un vas de iena si se da la cuptor timp de 1 ora.

Rezulta 2 portii maricele de papica pentru bebei pofticiosi.











No comments:

Post a Comment