Wednesday, 16 February 2011

Ostropel de pui-my way

Astazi am avut ceva timp de bucatareala (si chef) si pentru ca a fost A. la noi, am putut sa fac in liniste 2 (doua) feluri de mancare.
Da, stiu, nici mie nu imi vine sa cred...dar s-a intamplat, pentru ca A. a fost cu ochii pe cea mica, iar eu am putut sa dau iama in oale si cratite, cu un elan demn de o cauza mult mai nobila.
Asa ca diseara S. va avea la cina ostropel de pui si cartofi frantuzesti.
Dar one step at a time....asa ca am sa incep cu reteta de ostropel, varianta mea.
Ce am pus:
  • 2 cepe rosii, tocate marunt
  • 8 ciocanele de pui
  • bulion dupa gust, 1-2 linguri, eu am avut de la Olympia dar merg si rosii decojite in sos, ca sa le tocati
  • 3 catei de usturoi
  • 1 pahar de vin alb
  • sare, piper, 2 foi de dafin (cui ii place aroma)
Asa ca incet si batraneste am tocat marunt cepele (iarasi chestie de optiune personala, cui ii place ceapa taiata mai mare, ca sa se simta in mancare....feel free).
Le-am pus la calit in putin ulei si imediat ce s-a inmuiat putin am pus acolo si ciocanelele (spalate si parlite de eventuale tuleie razlete) si le-am pus sa se prajeasca, sa prinda asa o placuta culoare aurie.









Asta a durat cam 10 minute, apoi am pus si paharutul de vin alb (sec) si am pus capacul sa se inabuse putin acolo. Cand vinul a scazut (se evapora repede, trebuie sa stati pe langa oala sa dati cu batul in ea, sa nu scada prea mult si sa se prinda) am completat cu putina apa, am condimentat dupa gust, usturoii i-am taiat mai maricel si am pus toate la gramada sa se cunoasca.
Dupa ce carnea s-a fiert (in bucatarie totul e relativ, daca nu mai e sos dar e nefiarta mai completati cu putina apa) am pus si sosul de rosii si am mai dat cateva clocote.

Cam asta a fost cu ostropelul, asa a aratat....de bun a fost bun, eu am mai gustarit din el cat s-a facut....astept barometrul culinar diseara sa ma laude....sau nu. :)


PS: astazi imi fac mea culpa pt ca nu am facut si eu o fotografie asa frumoasa cu toate ingredientele inainte sa demarez actiunea "pui in sos", dar pe masura ce voi avansa si eu in ale bloggerelii culinare, ma voi perfectiona.

Ca si in cazul gatitului, si in cazul acestui blog....it's all about fine tunning. :)

No comments:

Post a Comment