Monday, 21 February 2011

Supa gulas de vita

Supa este mancarea perfecta pentru vremea asta rece si umeda care ne face sa credem ca primavara nu va mai veni niciodata.
Reteta este simpla dar a durat 3 ore pana cand am putut sa gustam, asa ca trebuie multa rabdare.

300 gr pulpa de vita
1 ceapa
1 morcov
ardei gras rosu, galben si verde
2 catei de usturoi
1/2 cutie de rosii tocate (sau 2 rosii)
2 cartofi
2 frunze de dafin
1 lingurita boia iute (sau dulce, dupa gust)
sare, piper
patrunjel verde

Pentru galuste:
1 ou
2 linguri de faina


 











Curatam, tocam ceapa si apoi o calim in putin ulei. Cand s-a imuiat ceapa se pune boiaua si carnea taiata cubulete. Se caleste carnea pana isi schimba culoarea, apoi se toarna 1 litru de apa fiarta in oala si se lasa sa fiarba la foc mic.
Se taie morcovul in rondele si se adauga in supa.
In robotul de bucatarie am pus ardeii, usturoiul si rosiile din cutie si am mixat pana ce totul a devenit o pasta (daca vreti puteti sa tocati totul foarte marunt cu cutitul) si am turnat-o in oala.
Se umple oala cu apa, se adauga frunzele de  dafin, sarea, piperul si se lasa sa fiarba la foc mic. Va fierbe 2-3 h pana ce in carne intra furculia usor. Cand a fiert carnea se adauga cartofii taiati cubulete.

Se pregatesc galustele.. Intr-o castronel am spart un ou si am adaugat faina.
In timp ce tinem farfuria cu aluat deasupra supei care clocoteste, cu varful linguritei luam aluat si il punem in supa, formand astfel mici galuste. Tineti cont ca galustele cresc cand sunt fierte cam de 3 ori. Le fierbem 10 minute.

Presaram patrunjel verde tocat si o mancam fierbinte.

No comments:

Post a Comment