Monday, 21 February 2011

Iahnie de fasole

Ingrediente:
1 kg fasole
1 ceapa
1 morcov
o lingura de bulion
2-3 frunze de dafin
sare, piper

Se lasa fasolea in apa rece peste noapte. Daca faceti asta reduceti foarte mult timpul de fiert.
Fasolea se pune la fiert intr-o cratita cu apa rece. Dupa ce a ajuns in punctul de fierbere se scurge apa din cratita, se pune apa rece si se pune la loc pe aragaz. Trebuie schimbate 3 ape pentru ca fasolea sa scape de substantele care fac rau la digestie.
Ceapa se toaca cubulete si morcovul se rade pe razatoarea mica. Se pun impreuna la calit intr-o tigaie cu ulei.
Dupa ce schimbam si a treia apa la fasole, adaugam in cratita ceapa si morcovul, frunzele de dafin, sarea si piperul.
Cum verificam daca fasolea s-a fiert.  Luam 2-3 boabe intr-o lingura si suflam. Daca coaja se ridica de pe bob inseamna ca s-a fiert.
Se adauga lingura de bulion si se mai da cateva clocote.

Am servit cu carnati prajiti si cu ceapa rosie.

No comments:

Post a Comment