Asa ca am hotarat ca e cazul sa gatesc ceva simplu, fara mari batai de cap si mai ales fara sa ma solicite prea mult in bucatarie.
Ce am pus:
- pulpa porc dezosata (vreo 500-600 gr cred ca avea)
- 4 catei de usturoi
- 1 ceapa rosie
- ulei, apa, vin alb sec
- cimbru din belsug
- sare, piper
Am dezghetat frumos o pulpita de porc (recunosc, nu prea ma omor dupa ea, eu sunt iubitoare de ceafa si alte "porcarii" mai unsuroase, dar a iesit chiar buna) si am taiat-o evantai. Adica feliute cam cat un deget de groase, dar nu pana jos, ci doar cat sa le rasfir si sa pun diverse chestii intre ele.
Am frecat bucata de carne bine cu un amestec de sare, piper, cimbru, usturoi, ulei, am indesat usturoi si cimbru si intre feliile de carne.
Ceapa am taiat-o pestisori si am aruncat-o in tigaie, pt un plus de gust.
Joaca asta de copii a continuat cu friptura care a facut baita in parti egale de apa, ulei si vin (nu chiar egale, aia de ulei a fost mai mica putin) si in the oven it goes.
Cuptorul sa fie incins, sa mearga treaba mai repede.
Apoi in functie de preferinte, un film, o carte, o revista....cu mentiunea sa mai treceti si pe la purcelus sa il stropiti cu sosul din tava.
Fripturica a iesit foaaarte aromata, asa ca un mic pont: nu va zgarciti cu condimentele, puneti din plin, adaugati ce va place voua...sunt atatea ierburi care merg cu carnea de porc, fulgi de ardei iute, etc.....
A fost bun, S. a bagat 2 portii.....deci "Ave moi"...am mancat cu cartofei si muraturi.
Simplu ca "buna ziua" si perfect pt o zi morocanoasa. Si daca nu puneti tot vinul din pahar peste friptura....faceti ce am facut eu, ca era pacat sa arunc bunatatea. :))
No comments:
Post a Comment