Ingrediente
4 cartofi mari
6 cepe mari
un morcov
o albitura (patrunjel, pastarnac sau o felie de telina)
jumatate de ardei gras (eu mai aveam un pic la congelator)
o cutie de rosii tocate
usturoi
sare, piper, cimbru
Am curatat si spalat toate legumele. Am taiat ceapa solzisori si cartofii cubulete.
Am calit ceapa pana a devenit transparenta.
Am pus cartofii, sarea si apa cat sa-i acopere.
Cand cartofii s-au fiert am adaugat 3 catei de usturoi tocati marunt, piperul, cimbrul si conserva de rosii tocate. Apoi am fiert pana s-a redus sosul. Acasa as fi pus in loc de rosii la cutie vreo 3 linguri de sos ardelenesc dar rezultatul este foarte bun si asa.
O alternativa buna pentru reducerea sosului este bagatul la cuptor dar din pacate cratita mea "cea mare" nu poate fi bagata la cuptor din cauza manerelor de ebonita.
No comments:
Post a Comment