Deși am făcut mai multe rețete de fasole bătută, cel mai mult îmi place rețeta pe care o făcea bunica, adică rețeta clasică.
Ingrediente
600 gr. fasole uscata
125 ml. ulei
100 ml. suc de roșii
2 căpătâni de usturoi
2 cepe dolofane
sare
Mod de preparare
In primul rând am pus fasolea spălată la umflat cam 3 ore.
Eu am fiert fasolea în 3 ape și apoi am trecut-o prin blender.
De fiecare dată în bleder, pe lângă fasole, am pus câte o linguriță de ulei și apa, astfel încât compoziția să aibă consistenta unui iaurt gros. Usturoiul bine zdrobit , ca o pasta fină, se adaugă în fasole și se pune sare după gust.
Cele 2 cepe le-am tăiat solzișori și le-am călit în ulei...
după care am adăugat sucul de roșii.
Se lasă pe foc potrivit până când scade tot sucul de roșii.
Se adaugă peste fasole și se servește cu ardei iute (proaspăt sau murat) sau cu ceapa verde sau pur și simplu ca o salată.
Gata, asta a fost tot.
Încercați și voi.
Vă doresc poftă bună.
Noi am golit din prima, juma' de castron.
No comments:
Post a Comment